4 portioner
1 st rådjursstek
salt & peppar
vatten
1 burk viltfond
1 st gullök
4 st morötter
1 msk enbär
1 st köttbuljongtärning
Svampsås:
1 burk viltfond
1 dl vatten
2 dl grädde
1 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse alt. vetemjöl
1 näve torkade trattkantareller
Rådjursstek:
Vänd rådjurssteken i stekpannan med salt och peppar för att få en liten stekyta. Placera därefter steken i en kastrull och fyll upp med vatten så att det täcker steken. Tillsätt fond, grovt delad lök, morötter, enbär och köttbuljong. Låt koka ett par timmar och skär sedan i bitar.
Potatis:
Tvätta och koka potatisen i lättsaltat vatten.
Svampsås:
Koka upp fond, vatten och grädde, låt sjuda ca 5 min. Tillsätt majsstärkelsen alt. vetemjöl och rör om till önskad konsistens. Smula därefter ner en näve trattkantareller i såsen och låt koka ca 3 min till.
Servera steken med potatis, morötter, svampsås och gelé.
Måndag-Torsdag: 09-18
Fredag: 09-19
Lördag: 09-17
Söndag: STÄNGT
Stora Saluhallen
Kungstorget 4-6
Göteborg
411 17
Sverige