Nobelius Vilt, sedan 1950

Nobelius Vilt är en av de äldsta butikerna i Saluhallen. Sedan 1950 har vi försett göteborgarna med kött, fågel och svamp från skog och natur. Oavsett om du är ute efter säsongens finaste bitar eller naturens mest smakrika svampar guidar vi er genom skogens smaker.


Våren 2017 lämnade Jack och Barbro som drivit butiken sedan 80-talet över stafettpinnen till syskonen Ulrika och Johan Axelson som idag driver butiken tillsammans. Ulrikas styrka ligger i hennes långa erfarenhet av så väl kall- som varmkök och Johan har sedan unga år haft ett brinnande intresse för jakt och viltvård. Viltbutiken i Saluhallen är lite av en dröm som gått i uppfyllelse för oss båda.


Vi är femte generationens lantbrukare på gården utanför Trollhättan. Jakt, natur och lantbruk har varit naturliga inslag i våra liv sedan födseln. Vi brinner för viltkött och strävar efter att fler skall inse vilka enorma fördelar det har. Köttet är fettsnålt, rikt på mineraler och naturligt ekologiskt. Djuren lever fritt i naturen hela livet och därmed har viltköttet en minimal klimatpåverkan. Vi är övertygade om att det här är framtidens kött.