Nobelius Vilt, sedan 1950

Sedan 1950-talet har Nobelius Vilt försett göteborgarna med vilt och fågel från skog och natur. Detta gör Nobelius Vilt till den äldsta viltbutiken i Göteborg. Butiken startades av Nobelius själv och övertogs på 80-talet av Jack och Barbro som drev butiken fram till våren 2017 då syskonen Ulrika och Johan tog över. Nobelius Vilt har som butik sedan starten drivits av människor med hjärta för skog och natur. Närheten till det vilda och intresset för jakt och viltvård är vad som utmärkt Nobelius Vilt som butik. Vi tror på det vi gör.

Vilt är framtidens kött

Under våren 2017 lämnade Jack och Barbro över butiken med varm hand till oss, syskonen Ulrika och Johan Axelson. Vi är femte generationens lantbrukare på gården utanför Trollhättan. Jakt, natur och lantbruk har vart naturliga inslag i våra liv sedan födseln. Vi brinner för viltkött och strävar efter att fler skall inse vilka fantastiska fördelar det har. Köttet är fettsnålt, rikt på mineraler och naturligt ekologiskt. Djuren lever fritt i naturen hela livet och därmed har viltköttet en minimal klimatpåverkan. Vi är övertygade om att det här är framtidens kött.

Viltkött, kalkon och kyckling mitt i Göteborg

Förutom viltkött hittar du även kalkon, kyckling, anka och gås hos oss. Under våren 2021 breddade vi sortimentet inom framför allt kalkon. Vi kan därför nu erbjuda, utöver hel kalkon, diverse fina kalkondetaljer så som kalkonbröst, hela kalkonlår, kalkonhals och kalkonvingar. I vår välfyllda disk hittar du också fina charkprodukter som kalkonkorv och rökta kalkonpålägg. Utöver det breda utbudet av kalkon hittar du även kyckling från Knäred. Knäredskycklingen är ansvarsfullt uppfödd och många menar att det är svårt att välja annan kyckling när man väl börjat äta kycklingen från Knäred. 

Ett påstående vi är beredda att stå bakom.

Efter övertaget av Ingelstad kalkons gamla lokal i Saluhallen bestämde vi oss för att utöka vårt kalkonsortiment. Vi erbjuder därför idag allt från färdiglagade rätter på kalkon, charkprodukter på kalkon och även ett stort utbud av styckesdeltaljer av kalkon.