Nobelius Vilt, sedan 1950

Sedan 1950 har Nobelius Vilt försett göteborgarna med vilt, fågel och svamp från skog och natur. Detta gör Nobelius Vilt till en av de äldsta butikerna i Saluhallen och en av de äldsta viltbutikerna i Göteborg. Butiken startades av Nobelius själv och övertogs på 80-talet av Jack och Barbro som drev butiken fram till våren 2017 då syskonen Ulrika och Johan tog över. 

Vi är femte generationens lantbrukare på gården utanför Trollhättan. Jakt, natur och lantbruk har varit naturliga inslag i våra liv sedan födseln. Vi brinner för viltkött och strävar efter att fler skall inse vilka fantastiska fördelar det har. Köttet är fettsnålt, rikt på mineraler och naturligt ekologiskt. Djuren lever fritt i naturen hela livet och därmed har viltköttet en minimal klimatpåverkan. Vi är övertygade om att det här är framtidens kött.

I slutet av 2021 öppnades möjligheten för expansion av verksamheten och vi bestämde oss för att lämna den gamla anrika lokalen och dela upp verksamheten i två enheter. 

Från och med nu hittar ni därför både Nobelius Vilt & Bistro och Nobelius Fågel i Saluhallen.


Nobelius Vilt & Bistro

För dig som är ute efter viltkött hittar du oss nu precis innanför portarna på Saluhallens norra sida.

Här har vi öppnat Nobelius Vilt och Bistro. Vi har samlat våra finaste detaljer från alla skogens hörn i en ny, större butik med tillhörande bistro.

Hit kommer du alltså både om du är ute efter en fin detalj att laga hemma eller om du bara vill sitta ner och bli serverad.

Nobelius Fågel

Expansionen och uppdelningen av verksamheten har gjort det möjligt för oss att utöka vårt sortiment av tamfågel så som kalkon och kyckling. I hjärtat av Saluhallen hittar du oss alltså nu under namnet Nobelius Fågel.

I den här butiken hittar du alltså allt från tamfåglar som kalkon, kyckling och anka till viltfåglar som orre och tjäder. Men också en hel del färdiga rätter så som lasange och grytor.